Sunde kødboller med grøntsager
Super sunde kødboller med masser af grøntsager og havregryn, så de er propfyldt med proteiner, fibre og vitaminer. Brug dem f.eks. i wraps eller pastaretter.
Ingredienser
til 4 personer- 400 g hakket oksekød
- 1 1⁄2 tsk salt
- 1 løg (lille)
- 1 fed hvidløg
- 1 peberfrugt
- 2 gulerødder
- 25 g spinat
- 1 bdt persille
- 1 1⁄2 spsk paprika
- 1⁄2 spsk tørret oregano
- 4 spsk havregryn
- 1 æg
- olie til stegning
Rør det hakkede oksekød sejt med salt, og lad det stå, imens grøntsagerne forberedes.
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Skyl peberfrugt, og skær de hvide hinder og kerner fra. Skær peberfrugten i fine tern. Skræl gulerødder, og riv dem groft. Skyl spinat og persille, og hak begge dele.
Rør alle grøntsagerne i farsen sammen med paprika, oregano, havregryn og æg.
Form farsen til kødboller, og steg dem i olie på en pande ved middel varme.
Antal personer
Opskriften beregner ca. 6 kødboller per person, så der bliver ca. 24 kødboller ud af én portion til 4 personer.
Næringsindhold for kødbollerne
pr. kødbolle | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 70 kcal | 422 kcal | 1687 kcal |
Kulhydrat | 1,6 g | 10 g | 42 g |
Protein | 4 g | 24 g | 97 g |
Fedt | 5 g | 31 g | 122 g |