Sunde pølsehorn
Sunde og lækre pølsehorn med både gulerod og squash, fuldkornsmel og fedtfattige kyllingepølser.
Ingredienser
til 10 stk- 1 1⁄2 dl vand
- 25 g gær
- 1 gulerod
- 1⁄4 squash
- 1 knsp salt
- ca. 200 g fuldkornsmel
- ca. 200 g hvedemel
- mini kyllingepølser (eller halvt så mange i alm. størrelse der er skåret over på midten)
- 1 æg (sammenpisket)
Sådan bager du pølsehornene
Kom vandet i en skål, og rør gæren ud deri.
Skræl guleroden. Riv gulerod og squash på et rivejern. Kom det i skålen og tilsæt salt.
Rør fuldkornsmelet i dejen, og tilsæt dernæst hvedemelet lidt ad gangen.
Jeg lavede dejen i min røremaskine, men den kan sagtens æltes i hånden. Så kan det dog være, at der skal bruges lidt mere vand/mindre mel.
Lad dejen hæve under et viskestykke i 1 time.
Rul dejen ud til en cirkel og del den i 10 "trekanter". Læg en kyllingepølser på hver trekant og rul dejen omkring dem.
Pisk ægget sammen og pensl pølsehornene.
Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 12-15 minutter (afhængig af ovn).
Hvis du ikke spiser alle pølsehornene på en gang, kan de sagtens fryses. Så er de nemme at tage op til en sund madpakke, mellemmåltider osv.
Se også min opskrift på fuldkorns pølsehorn, som også altid er et hit.