Suppe med få kalorier
Virkelig god suppe, hvor kalorieindholdet er helt i bund, og smagen er helt i top. Den er nemlig proppet med grøntsager og kylling, og så sørger paprika og hvidløg for en dejlig let krydret smag.
Ingredienser
til 3 personer- 350 g kyllingeinderfilet
- salt
- peber
- 1 spsk olie
- 3 gulerødder
- 3 peberfrugter
- 1⁄2 bdt forårsløg
- 2 fed hvidløg (små)
- 70 g tomatpuré
- 2 spsk paprika
- 9 dl vand
- 3 hønsebouillonterninger
Krydr kyllingeinderfileterne med salt og peber, og steg dem i olien, til de er gennemstegte. Forbered grøntsagerne imens.
Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern.
Skyl peberfrugter, og fjern de hvide hinder og kerner. Skær også peberfrugterne i små tern.
Rens forårsløg, og snit dem i tynde skiver.
Tag kyllingeinderfileterne op af gryden, og læg dem til side. Svits nu grøntsagerne ved middel varme, til de bliver lidt bløde.
Pil hvidløg, og pres dem over grøntsagerne i gryden. Tilsæt tomatpuré og paprika, og svits yderligere et par minutter.
Tilsæt vand og hønsebouillonterninger, og bring suppen i kog. Lad den simre i ca. 10 minutter, til grøntsagerne er møre.
Skær eller riv imens den stegte kylling i mindre stykker. Kom dem i suppen, og lad suppen simre yderligere et par minutter, så kyllingen bliver varmet op igen.
Smag suppen til med salt og peber, og servér med det samme.
Se også:
Nem madplan der kun indeholder få kalorier
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Næringsindhold for suppen
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 288 kcal | 865 kcal |
Kulhydrat | 21 g | 62 g |
Protein | 30 g | 89 g |
Fedt | 8 g | 24 g |