Hjemmelavet inside out sushi med laks
Den her type hjemmelavet inside out sushi med laks og avocado er lidt avanceret, men med lidt øvelse bliver det både smukt og super lækkert. Den cremede fisk og den friske agurk smager dejligt sammen, og chilimayonnaisen på toppen giver det hele et spicy touch.
Ingredienser
til 24 stk- 150 g sushiris
- 1 spsk riseddike
- 1 tsk sukker
- 100 g laks
- 1⁄4 agurk (flækket på langs)
- 3 noritang-plader
- 2 avocadoer
- chilimayonnaise
- Sriracha sauce
Kog risene efter pakkens anvisning, og bland den med riseddiken og sukkeret. Lad risene køle ned til stuetemperatur.
Skær laksen i strimler. Vær opmærksom på, at den skal have været frosset i 24 timer, inden du bruger den til sushi. Spørg fiskehandleren, hvis du er i tvivl.
Flæk agurken på langs, og skrab kernerne i midten ud. Flæk den igen på langs, så du får nogle lange stave.
Fordel et tyndt lag ris på en plade tang. Kom et stykke husholdningsfilm over, og vend det om, så det ligger med ris-siden nedad.
Kom en af de lange agurkestænger på sammen med strimler af laks. Rul tangen, så ris-siden er yderst, og laks og agurk er inde i midten. Fjern husholdningsfilmen undervejs.
Gentag med de to andre stykker tang.
Halvér avocadoerne, og fjern sten og skal. Skær de halve avocadoer i så tynde skiver som muligt, og læg dem ved siden af hinanden på et stykke husholdningsfilm, så de overlapper lidt.
Vend det over på sushirullerne, og fjern husholdningsfilmen.
Skær rullerne ud i otte stykker hver. Tryk en klat chilimayonnaise på toppen af hvert stykke, og tryk en lille klat Sriracha sauce på i midten af mayonnaisen.
Servér straks de hjemmelavede inside out sushistykker.
- Publiceret d.
- 16.02.19.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Asiatisk mad ›
- Japansk mad ›
- Sushi