Sushiruller
Med denne opskrift er det nemt at bevare overblikket, forme forskellige sushiruller og danne din egen foretrukne sushimenu uden stort besvær. Du fordeler blot laks, rejer og grøntsager efter ønsket smag og udseende.
Ingredienser
til 24 stk- 2 1⁄2 dl sushiris
- 2 spsk riseddike
- 1⁄2 rød peberfrugt
- 1⁄2 avocado
- 1 forårsløg
- 40 g flødeost naturel
- ca. 50 g laks (husk at den skal have været frosset ned for at dræbe evt. bakterier)
- 4 tempurarejer (kan købes færdig hos fiskehandleren)
- olie
- 2 stykker tang
- 1 1⁄2 dl sesamfrø (gerne en blanding af sorte og hvide)
- bambusmåtter
- husholdningsfilm
- vand i en skål
Først skal risene koges som anført på posen. Herefter kommes riseddiken i og risene skal så afkøle.
Kom sesamfrøene på en tør pande og steg dem til de begynder at tage farve (ca. 2 minutter).
Skær peberfrugt og forårsløg i strimler. Skær avocadoen i aflange stykker.
Steg tempurarejerne sprøde i olie på en pande. Lad dem dryppe af på en tallerken med køkkenrulle.
Halver tangstykkerne. Skær laksen i aflange strimler.
Nu er fyldet klar - så kan det fordeles i sushirullerne efter smag. Det er kun fantasien, der sætter grænser for kombinationsmulighederne.
Sådan rulles de:
Fordel sesamfrø på sushimåtten de skal dække ca. 20 cm på langs og 15 cm i højden. Dyp fingrene i vandet og fordel ris ovenpå sesamfrøene.
Læg et stykke tang i midten, hvorpå der fordeles smøreost, grøntsager og laks eller rejer.
Rul forsigtigt væk fra dig selv og form den til en sushirulle ved hjælp af rullemåtten. Gør en skarp kniv våd og skær rullen i 6 stykker.
Det er samme fremgangsmåde, der skal anvendes til de fire ruller.
- Publiceret d.
- 03.04.13.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Asiatisk mad ›
- Japansk mad ›
- Sushi