Svampesauce til oksemørbrad
Vildt lækker svampesauce til oksemørbad, hvor du kan bruge lige de svampe, du bedst kan lide. Saucen får en dejlig cremet konsistens og en super delikat smag af de lækre svampe.
Ingredienser
til 3 personer- 300 g svampe (f.eks. kantareller og brune champignoner)
- 1 løg (lille)
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk smør
- 1 dl vand
- 1 spsk oksefond (koncentreret)
- 1 tsk balsamico
- 3 kviste timian
- 3 1⁄2 dl fløde
- salt
- peber
Sådan laver du svampesaucen
Rens svampene grundigt for jord, og skær dem i tynde skiver. Bruger du kantareller, kan du nøjes med at rive de store af dem i mindre stykker.
Pil løg, og hak det helt fint.
Varm en pande op ved høj varme. Tilsæt olie og smør, og lad det smelte. Tilsæt svampene, og steg dem i 2 minutter, til de er brunet og faldet lidt sammen.
Kom løgene på panden, og steg yderligere et minut.
Tilsæt vand, oksefond, balsamico og fløde, og skru ned på lav varme, så saucen simrer og ikke bulderkoger. Lad saucen simre i 5-10 minutter.
Du kan med fordel tage en gaffel og mose nogle af svampene i saucen - så trænger smagen af svampe ekstra meget igennem.
Pluk timianbladene fra stilkene. Hak bladene fint, og rør dem i saucen. Smag til sidst til med salt og peber.
Servér f.eks. svampesaucen til en lækker helstegt oksemørbrad på pande.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for svampesauce til oksemørbrad
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 561 kcal | 1683 kcal |
Kulhydrat | 10 g | 30 g |
Protein | 6 g | 19 g |
Fedt | 55 g | 166 g |
Næringsberegningen omfatter kun opskriften på svampesauce - ikke kødet eller andet tilbehør.
- Publiceret d.
- 08.11.21.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Kødretter ›
- Mørbrad ›
- Oksemørbrad ›
- Tilbehør til oksemørbrad