Svampet chokoladekage med chokoladeglasur
Den dejlige chokoladekage har en rig smag med bitre noter fra den mørke chokolade. Appelsinen giver et friskt touch til kage og chokoladeglasur. Pynt den lige som du synes, f.eks. med friskt frugt for et farverigt udtryk.
Ingredienser
til 8 personer- 150 g smør
- 150 g sukker
- 150 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 3 æg
- 3 spsk kakaopulver
- saften fra 1⁄2 appelsin
- 100 g mørk chokolade
Chokoladeglasur
- 75 g mørk chokolade
- 75 g flormelis
- 50 g smør
- 2 spsk mælk
Forslag til pynt
- frisk frugt , hakkede nødder eller kakaopulver
Varm smørret op i en gryde. Når det er kølet lidt af røres det sammen med sukker, mel og bagepulver i en skål. Slå æggene ud i dejen og rør med en ske til den er jævn.
Bland kakaopulver og appelsinsaft i en lille skål og rør kakaoen godt ud i saften, inden det tilsættes dejen. Hak chokoladen groft og rør det i dejen.
Hæld dejen over i en springform beklædt med bagepapir og bag kagen ved 180 grader i omtrent 20 minutter.
Kom alle ingredienserne til glasuren i en lille gryde og smelt det hele sammen ved lav varme. Rør til chokoladeglasuren er glat og blank.
Så snart kagen er færdigbagt tages den ud af ovnen og chokoladeglasuren hældes over. Lad chokoladekagen køle helt af inden den tages ud af springformen, og pynt med frisk frugt, finthakkede nødder eller lidt siet kakaopulver. Jeg brugte frisk appelsin og appelsinskal.
Jeg brugte chokolade med 85% kakaoindhold, men hvis du vil have en sødere kage, kan du sagtens bruge chokolade med et lavere kakaoindhold.