Svesketrifli
Simpel opskrift på en skøn hjemmelavet svesketrifli med vaniljecreme og makroner. Samspillet mellem sød sveskegrød, blød vaniljecreme og knasende sprøde makroner gør triflien ekstra lækker, og så ser det festligt ud, når man serverer den i flotte glas.
Ingredienser
til 6 personerVaniljecreme
- 1 vaniljestang
- 75 g sukker
- 3 æggeblommer
- 3 dl piskefløde
- 3 dl mælk
- 3 spsk majsstivelse
Sveskegrød
- 250 g svesker (uden sten)
- 3 dl vand
Derudover
- 20 makroner
Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud. Bland dem med lidt af sukkeret.
Kom æggeblommerne op i en gryde sammen med vaniljesukkeret, den tomme vaniljestang, fløde, mælk og majsstivelse, og lad det koge op, mens du konstant pisker i massen. Når den er tyknet og har slået et par bobler, skal den køle af og sættes på køl.
Sveskegrød
Kom sveskerne op i en gryde sammen med vand, og lad det simre i ca. 20 minutter. Blend det herefter med en stavblender. Lad grøden køle lidt af, og kom den så i køleskabet, til den er helt kold.
Anretning
Knus makronerne.
Brug 6 flotte glas, og fordel grød, creme og makroner i lag i den nævnte rækkefølge. Lav 2-3 lag alt afhængigt af glasset.
Tip:
Både cremen og sveskegrøden kan med fordel laves dagen før.
Se også:
Æbletrifli