Svinekæber opskrift uden øl
God opskrift på svinekæber i den lækreste sovs selvom den er uden øl. Kødet bliver så mørt, at det nærmest falder fra hinanden.
Ingredienser
til 4 personer- 800 g svinekæber
- 2 spsk olie
- 100 g bacontern
- 2 løg
- 400 g gulerødder
- evt. 200 g knoldselleri eller bladselleri
- 2 fed hvidløg
- 7 dl vand (eller til det dækker)
- 2 hønsebouillonterninger
- salt
- peber
- 2 laurbærblade
- evt. kulør (så er der ingen der opdager at sovsen er uden øl, for den har stadig masser af smag)
- evt. 3 spsk majsstivelse til jævning
Sådan laver du braiserede svinekæber uden øl
Fjern hinderne fra svinekæberne og drys dem med lidt salt. Brun dem i olien i en gryde ved høj varme. Tag de brunede svinekæber op og læg dem på en tallerken.
Kom baconternene i gryden og lad dem stege ved middel varme.
Pil løgene og hak dem. Skræl gulerødderne og skær dem i fine tern. Hvis du bruger knoldselleri eller bladselleri, hakkes det også fint.
Kom løg, gulerødder og selleri i gryden og lad det stege sammen med baconen. Pil hvidløg, snit det fint og kom det i gryden. Steg i et par minutter.
Tænd ovnen på 160 grader.
Kom de brunede svinekæber tilbage i gryden. Hæld vandet i (hvis det ikke dækker helt, kan du tilsætte lidt ekstra). Kom bouillonterninger og laurbærblade i. Krydr med peber.
Læg låg på gryden og sæt den i ovnen i 2½ time. Du kan også sagtens lade den simre på komfuret ved lav varme, hvis din gryde ikke kan gå i ovnen.
Tag gryden ud af ovnen. Lad den simre videre på komfuret mens du smager til med salt og peber.
Sovsen kan godt have en lidt kedelig farve, fordi den laves uden øl, så tilsæt evt. kulør (lidt ad gangen), hvis du vil have en mørkere sovs.
Hvis du vil have en tykkere sovs, kan du tilsætte majsstivelse udrørt i lidt vand eller meljævning. Lad retten simre 5-10 minutter inden servering.
Servér f.eks. med:
Kartoffelmos (denne udgave med æg er ekstra cremet)BlomkålsmosGrøntsagsmos
Kan det laves i forvejen?
Ja, retten kan sagtens laves i forvejen. Det bliver den nærmest kun bedre af, fordi smagen får endnu mere tid til at udvikle sig.
Kan retten fryses?
Ja, det kan den sagtens. Så jeg kan anbefale at lave en stor portion og fryse noget af det ned. Så kan du nemt og hurtigt få lækker simremad en anden dag også.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det franske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Tilberedningstid:
Samlet tidsforbrug: (+10 min. hvis du vil jævne sovsen)
Næringsindhold for svinekæber uden øl
pr. person | total | |
---|---|---|
Kalorier | 492 kcal | 1967 kcal |
Kulhydrat | 21 g | 85 g |
Protein | 46 g | 184 g |
Fedt | 23 g | 93 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på grisekæber uden øl - ikke tilbehør såsom kartoffelmos eller ris.