Svinekæber i stegeso - pulled pork style
Suværen hovedret. Svinekæberne trækker saftig smag fra en hybrid af grøntsager, krydderier og øl. Sidstnævnte i en mørk variant, som med de let bitre nuancer smukt forenes med stærk chili og sød farin.
Ingredienser
til 4 personer- 8 svinekæber
Rub
- 2 spsk chilipulver (mild)
- 2 spsk paprika
- 1 spsk spidskommen
- 1 spsk peber
- 1 spsk groft salt
- 4 spsk brun farin
Fyld i stegesoen
- 1 æble
- 2 løg
- 3 gulerødder
- 2 dl mørk øl
Sådan laver du svinekæber i stegeso
Afpuds svinekæberne for den hinde der sidder på den ene side.
Bland alle ingredienserne til rub'en sammen. Smag på den, for at sikre at den ikke er for stærk til din/jeres smag.
Vend grisekæberne i rub'en og gnid den godt ind i kødet. Kom kæberne i en pose eller tætlukkende beholder og sæt dem i køleskabet. Lad dem trække nogle timer eller natten over.
Fyld stegesoen op med vand (både over- og underdel) og lad det stå i et kvarters tid.
Skær æble og løg i store både. Skræl evt. gulerødderne. Skær dem i grove stykker.
Hæld vandet ud af stegesoen. Læg æble, løg og gulerødder i bunden af stegesoen. Hæld den mørke øl over - den skal ikke dække grøntsagerne helt.
Læg svinekæberne ovenpå. De skal ligge på grøntsagerne uden at røre væsken (de skal jo stege - ikke koge). Hæld evt. væde som er trukket ud af svinekæberne med ned i stegesoen.
Luk stegesoen og sæt den i ovnen ved 120 grader i 5 timer. Tjek en enkelt gang undervejs, at der stadig er væske i bunden.
Tag stegesoen ud af ovnen. Svinekæberne kan serveres straks eller du kan lade dem trække i op til en time (i den lukkede stegeso) alt efter hvordan det lige passer med hvornår I skal spise.
Kæberne kan serveres hele eller du "trække dem fra hinanden" med to gafler ligesom man gør med pulled pork.
Server f.eks. i en burger med coleslaw eller sammen med kartofler, græskarpuré og salat ligesom jeg gjorde (se billede).