Svinemørbrad i fad med bacon og champignon
Skøn og nem opskrift på svinemørbrad i fad med bacon og champignon, der tilsammen giver smag til den lækre creme fraiche sovs. Når ingredienserne er gjort klar, skal retten bare passe sig selv i ovnen.
Ingredienser
til 4 personer- 1 svinemørbrad
- 125 g bacon i skiver
- 250 g champignoner
- 2 gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- salt
- peber
- 200 g cocktailpølser
- 3 dl creme fraiche 38 %
- 2 dl mælk
Puds svinemørbraden, og skær den så ud i mundrette stykker.
Skær baconen ud i små stykker, og steg dem sprøde på en pande.
Klargør grøntsagerne, mens baconen steges. Rens champignonerne, og skær dem ud i kvarte. Skræl gulerødderne, og skær dem ud i små stykker. Fjern kernehuset fra peberfrugten, og skær den ud i små stykker. Hak løg og hvidløg fint.
Læg baconen på et stykke køkkenrulle, der kan suge overskydende fedt. Svits mørbradstykkerne i baconfedtet på panden, indtil de er brunet – hvis der er for meget fedtstof, kan lidt af det hældes fra. Krydr med salt og peber.
Kom bacon og mørbrad over i et ovnfast fad, og svits så pølserne på panden. Kom dem over i fadet bagefter.
Svits løg, hvidløg, gulerødder og peberfrugt på panden, og kom dem så over i fadet. Steg champignonerne, til de er brune og ikke afgiver mere vand. Kom dem over i fadet. Bland alle ingredienserne godt sammen.
Rør hurtigt creme fraiche og mælk sammen på den varme pande, krydr med salt og peber, og hæld det så over i fadet.
Kom retten i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter. Servér f.eks. med ris eller kartoffelmos.