Svinemørbrad med fyld
Indbydende og saftig svinemørbrad med fyld af skønne champignoner og cremet mascarpone. Fyldet bliver smurt ud på den åbne mørbrad, der bagefter bliver rullet sammen, så den bliver ekstra mør og fuld af god smag.
Ingredienser
til 2 personer- 100 g champignoner
- olie
- 1 svinemørbrad
- 75 g mascarpone
- 1 fed hvidløg
- 20 g persille
- salt
- peber
- olie
Rens champignonerne, og skær dem ud i kvarte. Steg dem i lidt olie på en pande. Tag dem af varmen, når de er gyldne, og alt vandet er fordampet. Lad dem køle af, mens mørbraden ordnes.
Afpuds svinemørbraden ved at fjerne fedt og sener med en skarp kniv. Skær en flænge på langs af mørbraden, men uden at skære helt igennem den. Åben den, og bank den flad med en kødhammer eller enden af en køkkenkniv, så den er klar til fyldet.
Kom de stegte champignon, mascarpone, hvidløg, persille, salt og peber i en minihakker eller blender, og kør, til det er en nogenlunde fin masse.
Smør fyldet ud på den flade mørbrad, og rul den så sammen. Vikl kødsnor rundt om mørbraden, så den bliver holdt sammen – du kan også bruge kødnåle eller tandstikkere.
Vikl kødsnoren om mørbraden ved at komme snoren én gang om mørbraden på langs. Luk den ved at binde en knude. Sno nu snoren rundt om mørbraden med et mellemrum på 1-2 cm, indtil hele mørbraden er viklet ind. Luk til sidst snoren ved at køre den to gange rundt om det sidste stykke, og bind en knude.
Brun mørbraden på en pande i olie på alle fire sider. Kom den brunede mørbrad i et fad, og bag den i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, eller indtil den er færdig.
Lad mørbraden hvile kort. Skær den så ud i skiver, og servér den med noget lækkert tilbehør.