Syltede bolsjebeder
Ved syltning kan du let lade bolsjebederne optage komplekse smagsnuancer fra syrlig lage og aromatiske laurbærblade. Går godt til langt de fleste hovedretter og pynter med garanti både her og på frokostbordet.
Ingredienser
til 3 glas- 1 l eddike
- 1⁄2 l vand
- 500 g sukker
- 2 laurbærblade
- 1 spsk peberkorn
- 1 spsk salt
- ca. 10 bolsjebeder
Kog eddike, vand og sukker sammen til en lage. Tilsæt laurbærblade, peberkorn og salt.
Når sukkeret er opløst tages gryden af varmen.
Skræl bolsjebederne og skær dem i meget tynde skiver. Det er nemmest på et mandolinjern, men man kan også bruge en kartoffelskræller eller en alm. kniv.
Kom bolsjebederne i skoldede sylteglas, og hæld den afkølede lage over. Luk glassene og opbevar i køleskabet.
De syltede bolsjebeder er klar til at blive spist efter et par dage, men de kan holde sig i flere måneder, hvis blot du har skoldet glassene godt.