Syltet græskar
Syltet græskar er fantastisk tilbehør. Sylt i græskarsæsonen, opbevar i skoldede glas og du kan have dem stående i lang tid. Græskar har i sig selv en mild og forholdsvis sød smag, som når de syltes kombineres med syrligheden fra lagen. Servér dem til f.eks. steg, fisk, i en salat eller sæt dem frem på frokostbordet.
Ingredienser
- 1 l eddike
- 4 dl sukker
- 500 g græskar
- 3 spsk ingefær
Hæld eddike og sukker i en gryde og bring det i kog. Lad det simre indtil sukkeret er opløst.
Skræl græskaret og skrab kernerne ud. Skær græskarkødet i mundrette stykker - gerne i forskellige former.
Skræl ingefæren og skær den i tynde skiver.
Tag gryden af varmen og kom græskar og ingefær i. Lad det stå og trække lidt.
Skold et sylteglas eller en bøtte med kogende vand. Hæld græskar, ingefær og lage i glasset/bøtten. Opbevar i køleskabet.
De syltede græskar er klar næste dag og de kan også holde sig lang tid i køleskabet.