Syltede peberfrugter
Giv simpelt den ellers milde peberfrugt fornyet liv - og smag - ved syltning. Syltede peberfrugter får en syrlig, en smule sød og en let krydret karakter med et hint af laurbærbladets karakteristiske smag.
Ingredienser
til 2 liter- 1 kg peberfrugt (uden stilk og kerner) i forskellige farver
Syltelage
- 4 1⁄2 dl eddike
- 9 1⁄2 dl vand
- 3 dl olie
- 1 1⁄2 spsk salt
- 2 tsk sukker
- 3 laurbærblade
- 20 hvide peberkorn
Derudover
- atamon til skylning af glas
Sådan laver du syltede peberfrugter
- Skær peberfrugterne i strimler.
- Kom alle ingredienserne til lagen op i en gryde, og giv det et opkog.
- Kom peberfrugtstrimlerne i lagen, og kog dem, til de er møre.
- Kom peberfrugterne i Atamon-skyllede glas, og hæld lage ved.
- Opbevar de syltede peberfrugter på køl.
Tip:
I stedet for at skære peberfrugterne i strimler, kan man sylte dem hele, men fjern stilk og kerner (udhul dem). Du kan også bruge mini peberfrugter - så slipper du helt for at skære dem ud.
Se også:
Syltet spidskål
Ofte stillede spørgsmål til opskriften
Jeg har samlet svarene på nogle af de typiske spørgsmål til opskriften herunder:
Hvor længe kan de holde sig?
Hvis de kommes på helt rene og steriliserede glas og opbevares mørkt og køligt, kan de holde sig i ca. et halvt år.
Efter åbning kan peberfrugterne holde sig ca. tre uger på køl.
Kan de laves uden atamon?
Du kan godt lade være med at bruge atamon og stadig få en lang holdbarhed, hvis du sørger for at sterilisere glassene grundigt.
Du kan enten sterilisere glas og låg i ovnen ved 120 grader i 25 minutter, eller du kan hælde kogende vand over glassene, og kun røre ved dem med helt rene redskaber efterfølgende.
Hvad bruger man syltede peberfrugter til?
De kan bruges til et væld af retter, men jeg elsker især at bruge dem i en burger, i wraps, i salater eller som del af et tapasbord.
De syltede peberfrugter er også rigtig lækre at servere som del af et ostebord sammen med en masse andet lækkert tilbehør til ost.