Syltet spidskål
Super nem opskrift på syltet spidskål - fantastisk tilbehør, der hæver de fleste retter til nye højder.
Ingredienser
til 1 portion- 6 dl eddike
- 6 dl vand
- 4 dl sukker
- 1 spidskål (lille)
Kog eddike, vand og sukker sammen i en gryde indtil sukkeret er opløst. Lad det derefter køle af et par minutter.
Skyl spidskålshovedet og lad det dryppe af. Snit kålen i tynde strimler (skær den hårde stok fra).
Kom spidskålen i et skoldet sylteglas eller anden beholder og hæld syltelagen over.
Luk glasset/beholderen og lad den syltede spidskål trække i minimum en halv time.
Hvor længe kan den syltede kål holde sig?
Hvis du har skoldet glasset/beholderen godt, og du opbevarer den syltede kål mørkt og køligt, så kan den holde sig en måneds tid.
Fantastisk tilbehør
Syltet spidskål kan give de fleste retter et ekstra pift med dens syrligt/søde smag og dens konsistens. Det er fantastisk tilbehør til alt fra mexicanske pandekager og tacos til hjemmelavet fastfood såsom hotdogs eller kebab. Ligesom syltede rødløg er det også forrygende i en god burger, eller som syrligt modspil til kødretter og andre "tunge" retter.