Syrensnaps
De smukke syrenblomster kan nemt forvandles til denne dejlige syrensnaps. Den skal blot trække i et par uger og smages til, og så er den klar.
Ingredienser
til 1 flaske- 1 tætsluttende beholder på ca. 1 liter (gerne sylteglas)
- Ca. 10 klaser syren
- 0,7 l klar snaps eller vodka
Valgfri tilsmagning
- 2 spsk honning
- 2 spsk vand (kogende)
- citronsaft
Rengør og skold beholderen, som syrensnapsen skal trække i.
Pil blomsterne af syrengrenene (lad endelig være med at skylle dem, da det vil fjerne meget af smagen). Tjek for små dyr og andre urenheder. Kom blomsterbladene op i det skoldede glas, og hæld den klare snaps (eller vodka over). Luk beholderen, og vend den på hovedet et par minutter, så der dannes vakuum.
Lad snapsen trække i 2-3 uger et mørkt køligt sted.
Sigt snapsen igennem et kaffefilter eller rent klæde.
Valgfri tilsmagning
Jeg plejer at tilsmage snapsen med honning og citron, men det kan du selv vælge, om du har lyst til at gøre. Mængderne af honning og vand er cirka, så du kan bruge lige så meget af det, du har lyst til.
Hvis du gerne vil smage snapsen til, skal du blot opløse honningen i det kogende vand, og smage snapsen til med dette samt citronsaft.
Opbevar snapsen i en skoldet flaske.
Hvornår er det bedst at plukke syrener?
Syrenbuske blomstrer kun i ca. tre uger som oftest fra sidste halvdel af maj til start juni, men det eksakte tidspunkt kan variere fra år til år.
Hvis du har mulighed for det, er det bedst at plukke syrenerne på en tør og varm dag, da nektarindholdet er på sit højeste på disse dage, så du kan få endnu mere smag i snapsen.
Vælg helst klaser med fuldt udsprungne blomster på, hvor der endnu ikke er nogle visne blomster.
Hvor længe kan snapsen holde sig
Hvis glas og flasker, som snapsen opbevares i, er skoldet ordentligt, kan den holde sig uendeligt.