Tærte med chorizo
Med chorizo får din tærte let tilført god, kraftig smag. Og så pynter skiverne jo samtidig på toppen i samklang med grønne nuancer fra spinaten. Velsmagende hovedret og dekorativ på eksempelvis et buffetbord.
Ingredienser
til 5 personer- 1 tærtedej (lav den selv eller køb en færdig)
- 300 g spinat
- 2 rødløg eller alm. løg
- 1 fed hvidløg
- 100 g chorizopølse
- 5 æg
- 400 g hytteost
- salt
- peber
- evt. 1⁄2 kugle mozzarella ost
- evt. frisk timian
Tryk tærtedejen ud i et tærtefad.
Steg spinaten ved middel varme på en pande. Den skal kun lige falde sammen og blive blød. Lad den køle af, og pres derefter så meget væde fra spinaten som muligt (ellers bliver tærten sjappet).
Pil og hak løg og hvidløg. Fjern eventuelt skind/papir fra chorizopølsen, og skær den i skiver.
Bland æg, hytteost, salt og peber sammen. Rør løg, hvidløg og spinat i, samt halvdelen af chorizo-skiverne. Hæld fyldet over tærtedejen i formen.
Læg resten af chorizoen på toppen - evt. sammen med mozzarella i skiver og timiankviste.
Bag tærten i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter. Pynt evt. med flere timiankviste ved servering.