Tærte med skinke og bacon
Fremragende tærte fyldt med skinke, bacon og rødløg. Skal det være ekstra nemt, kan du sagtens bruge en færdiglavet tærtebund i stedet for at lave den selv. Servér tærten for sig selv eller med en dejlig salat til.
Ingredienser
til 4 personerTærtebund
- 125 g smør (stuetemperatur)
- 200 g hvedemel
- 50 g hvedemel (groft)
- 1 knsp salt
- 1 æggeblomme
- ca. 1 spsk vand
Fyld
- 1 1⁄2 dl fløde
- 7 æg
- evt. den æggehvide der er tilovers fra tærtebunden
- 1⁄2 tsk salt
- 1⁄4 tsk peber
- evt. 2 spsk pesto
- 200 g revet ost (f.eks. mozzarella)
- 1 rødløg
- 200 g skinkestrimler
- 100 g bacontern
Tærtebund
Smuldr smørret sammen med hvedemel, groft hvedemel og salt. Tilsæt æggeblomme og vand, og ælt det kun lige sammen, til du har en sammenhængende dej. Tilsæt evt. en lille smule mere vand, hvis du har svært ved at få den til at hænge sammen. Lad dejen hvile i køleskabet i 20-30 minutter.
Tryk dejen ud i en tærteform, og sørg for, at den er jævnt fordelt.
Fyld
Pisk fløde, æg, salt, peber og evt. pesto sammen til en luftig æggemasse, og rør osten i.
Skær rødløg i tynde skiver, og fordel det på tærtebunden sammen med skinkestrimlerne. Hæld æggeblandingen over, og drys baconterne på toppen.
Bag tærten i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter.
Servér f.eks. med en god salat eller en lækker creme fraiche dressing.
Se også:
Jeg er kæmpe fan af denne lækre porretærte med bacon, så den kan jeg også klart anbefale, at man kaster sig over.
Hvad kan man servere til?
Hvis du gerne vil lave noget tilbehør til den dejlige tærte, er det rigtig lækkert at servere en salat til. Jeg kan især anbefale disse:
Suveræn spidskålssalat med avocadodressingCremet blomkålssalat med cherrytomaterLækker broccolisalat med feta
Kan tærten fryses?
Ja, man kan sagtens fryse tærten ned. Efter optøning er det bedst at varme den i ovnen, så tærtebunden bliver sprød igen.
Kan man bruge en færdiglavet tærtedej?
Hvis tiden er knap, kan man fint bruge en færdiglavet dej i stedet for den hjemmelavede af slagsen.
Næringsindhold for tærte med skinke og bacon
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 1129 kcal | 4516 kcal |
Kulhydrat | 51 g | 205 g |
Protein | 48 g | 190 g |
Fedt | 82 g | 326 g |