Tærtefyld
Rigtig nem opskrift på tærtefyld med den helt rigtige konsistens. Kan laves med enten hytteost, creme fraiche, mælk eller fløde afhængig af, hvad du bedst kan lide.
Inden vi går videre ned til opskriften på tærtefyld, vil jeg også lige tippe dig om nogle af vores mest populære tærter med lækkert fyld:
Porretærte med baconTærte med hakket oksekød og fetaTærte med broccoli, skinke og hytteost
Og lad os så komme i gang med opskriften 😀
Ingredienser
til 1 stkÆggefyld
- 6 æg
- 250 g hytteost eller creme fraiche, mælk eller fløde
- 2 tsk salt
- peber
Derudover skal du bruge
- ca. 250 g grøntsager (f.eks. broccoli, porre, spinat, peberfrugt, rødløg osv.)
- ca. 75 g kød (f.eks. bacon, skinke, kylling, laks eller oksekød)
- 1 portion tærtedej (færdigkøbt eller hjemmelavet, se f.eks. denne sunde tærtebund)
Sådan laver du tærtefyldet
Pisk æg sammen med hytteost, creme fraiche, mælk eler fløde.
Krydr æggemassen med salt og peber.
Skær grøntsagerne i mindre stykker. Du behøver ikke tilberede grøntsagerne, inden du kommer dem i tærten, så længe du sørger for at skære det enten i tynde skiver eller små tern.
Steg kødet, hvis det ikke er stegt på forhånd. Du kan naturligvis også undlade kødet og lave en vegetartærte.
Fordel fyldet på tærtebunden, og bag tærten ved 200 grader i ca. 25-30 minutter, til fyldet har sat sig.
I tærten på billedet har jeg brugt en blanding af peberfrugt, rødløg, spinat og stegt bacon som fyld.
Se også:
Broccolitærte med baconFlere idéer til fyld i denne galette-opskrift
Er det bedst at bruge hytteost, creme fraiche, mælk eller fløde?
Det er mest af alt en smagssag, hvilken slags mælkeprodukt, der er bedst at bruge i tærtefyldet. Man får et rigtig fint resultat med alle de nævnte mælkeprodukter, så man kan med fordel bruge det, man lige har i køleskabet.
Jeg foretrækker at bruge hytteost, da det er fedtfattigt og giver fyldet en rigtig god fast konsistens. Selvom du normalt ikke er så meget til hytteost, skal du ikke være nervøs for at bruge det i fyldet, for det smager slet ikke igennem.
Kan man fryse tærter?
Ja, det kan man sagtens - se tips til at fryse tærter ned her.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret eller frokost
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid for tærte:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for tærtefyld med æg og hytteost
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 192 kcal | 768 kcal |
Kulhydrat | 2 g | 10 g |
Protein | 19 g | 78 g |
Fedt | 12 g | 47 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve æggemassen (med hytteost) - ikke andet fyld eller bunden. Næringsindholdet pr. person tager udgangspunkt i, at en tærte rækker til 4 personer.