Tarteletter med skinke
Suveræne tarteletter med skinke og grøntsager i en cremet opbagt sovs. Det er hverdagsmad, der virkelig forkæler smagsløgene.
Ingredienser
til 2 personer- 2 porrer
- ca. 100 g gulerødder
- 1 1⁄2 dl vand
- 1 hønsebouillonterning
- 40 g smør
- 30 g hvedemel
- 3 dl mælk
- 80 g ærter
- 150 g skinke (tern eller strimler)
- 1⁄2 dl fløde
- 8 tarteletter
- evt. lidt frisk persille til pynt
Fremgangsmåde
Rens porrer grundigt, og snit dem i tynde ringe. Skræl gulerødder, og skær dem i små tern.
Bring vand i kog i en gryde, og opløs hønsebouillonen heri. Tilsæt porrer og gulerødder, og lad det koge i 10 minutter. Hæld grøntsager og bouillon over i en anden skål, og gem det til senere.
Smelt smørret i samme gryde, som du har kogt grøntsagerne i. Tilsæt mel, og rør det godt ud heri. Pisk mælken i lidt ad gangen, så du er sikker på, at melbollen har optaget væsken, inden du tilsætter nyt.
Pisk dernæst hønsebouillon (med gulerodstern og porrer) i, og lad det simre i fem minutter. Smag til med salt og peber. Hvis det stadig smager af hvedemel, skal det koge yderligere fem minutter.
Tilsæt ærter, skinke og fløde, og lad det simre yderligere 5-10 minutter. Lun tarteletskallerne i ovnen imens.
Fyld tarteletterne med skinkefyldet, og pynt evt. med et drys frisk persille.
Se også:
Du kan også bruge de sprøde tarteletskaller til at lave de her lækre tartelet-tærter med bacon og porre.
Næringsindhold for tarteletter og fyld
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 1033 kcal | 2065 kcal |
Kulhydrat | 86 g | 172 g |
Protein | 35 g | 70 g |
Fedt | 59 g | 117 g |
Næringsberegningen omfatter både tarteletskallerne og fyldet.