Tarteletter til vegetar
Denne variant af tarteletter til vegetarer er både velsmagende og fyldt med dejlige grøntsager, der smager skønt i samspil med den cremede sauce og de sprøde tarteletskaller.
Ingredienser
til 4 personer- 2 løg
- 4 gulerødder
- 6 stilke bladselleri
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 1 l vand
- 2 dl frosne ærter
- 1 bdt asparges
- 1 spsk smør
- 1 spsk hvedemel
- salt
- peber
- evt. dild (til pynt)
Hak løg, halvdelen af gulerødderne og halvdelen af bladsellerien, og svits det i en gryde.
Tilsæt bouillon og vand, når løgene er blevet gennemsigtige. Lad massen simre i en times tid, og sigt derefter grøntsagerne fra. Stil din grøntsagsfond til side, til den skal bruges.
Hak den anden halvdel gulerødder og bladselleri, og sæt det til side. Hæld kogende vand over ærterne, og sæt dem til side. Hak asparges, men gem toppene til pynt.
Kom smør op i en gryde, og lad det smelte. Tilsæt melet, rør godt rundt, og lad det stege med i 1-2 minutter. Hæld grøntsagsfond i lidt ad gangen under konstant omrøring. Stop med at tilsætte fond, når saucen har den rette konsistens.
Smag til med salt og peber, og tilsæt derefter de hakkede gulerødder, bladselleri, asparges og de optøede ærter. Lad fyldet simre ved svag varme i ca. 10 minutter.
Server tarteletfyldet i lune tarteletter, og pynt med aspargestoppene og evt. en kvist dild.