Tatarsovs - lækkert tilbehør til fisk og kød
Hjemmelavet tatarsovs er fantastisk tilbehør til fisk - f.eks. som en kold sovs til fiskefrikadeller, ovnbagt laks eller fish and chips. Desuden lækkert som dressing i en sandwich eller smørrebrød med f.eks. roastbeef.
Ingredienser
til 4 personer- 100 g mayonnaise
- 100 g creme fraiche (jeg brugte 18%)
- 2 spsk kapers
- 3 cornichoner
- 3 spsk purløg
- 1 tsk dijonsennep
- salt
- peber
- evt. 1 spsk citronsaft for at balancere tatarsovsens fedme
Sådan laver du sauce tartare
Bland mayonnaise og creme fraiche sammen i en skål. Hak kapers og cornichoner fint, og kom dem i skålen.
Skyl purløget og lad det dryppe godt af. Hak det fint og rør det i tatarsaucen.
Smag til med dijonsennep, salt og peber, og evt. lidt citronsaft, som modspil til tatarsovsens fedme.