Thai fiskesuppe
I Thai fiskesuppen får den runde fiskesmag selskab af let krydrede og syrlige noter. Kokosmælk giver en dejligt cremet konsistens, mens de friske grøntsager og saftige stykker fisk sørger for, at suppen stadig har lidt bid.
Ingredienser
til 2 personer- 1 spsk olie
- 1 spsk karrypasta (færdigkøbt eller hjemmelavet)
- 6 dl fiskefond (eller vand + bouillonterning
- 1 spsk fiskesauce
- 4 limeblade
- 4 gulerødder
- 100 g grønne bønner
- 1 bdt forårsløg
- 2 cm ingefær
- ca. 300 g fisk (f.eks. torsk)
- 1 ds kokosmælk
- salt
- peber
- evt. frisk koriander
Varm olien op i en gryde, og brænd karrypastaen af heri. Tilsæt fiskefond, fiskesauce og limeblade.
Skær gulerødderne i skiver på skrå. Halvér bønnerne og snit forårsløgene på skrå. Skræl ingefæren og hak den fint.
Kom gulerødderne og fisken i suppen. Efter ca. 4 minutter kommes bønner, forårsløg og ingefær i. Efter yderligere 2 minutter tilsættes kokosmælken. Giv fiskesuppen et kort opkog, smag til med salt og peber og servér.
Pynt evt. den thai-inspirerede suppe med frisk koriander ved servering.