Thaisalat med oksekød
Sørg for at skære grøntsagerne meget fint. Det giver thaisalaten en bedre konsistens, og hjælper de forskellige smage til at blande sig med hinanden, så de går op i en højere enhed.
Ingredienser
til 3 personer- saften fra 2 limefrugter
- 2 cm ingefær
- 3 spsk brun farin
- 1 spsk fiskesauce
- 1⁄2 rødløg
- 200 g hvidkål (eller kinakål)
- 500 g skært oksekød (f.eks. roastbeef, stegt og afkølet)
- 5 gulerødder
- 1⁄2 rød chili
- 1 håndfuld frisk mynte (eller koriander)
Pres limefrugternes saft ud i en skål. Hak ingefær meget fint og kom det i skålen. Tilsæt farin og fiskesauce. Rør rundt indtil sukkeret er opløst.
Skær rødløg og kål i meget tynde strimler. Bland det med marinaden. Skær ligeledes oksekødet i strimler og vend det i salaten.
Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler med en kartoffelskræller. Kom strimlerne i salaten.
Rens chilien for kerner og snit den fint. Bland det i thaisalaten sammen med grofthakket mynte eller koriander.
Velbekomme.