Tøm køleskabet gratin med hamburgerryg
Glem alt om kedelig restemad - den her lækre gratin er en perfekt måde at få brugt hamburgerryg rester på. Du kan ovenikøbet bruge lige de grøntsager, du har liggende, og lave æggemassen med forskellige mælkeprodukter fra køleskabet.
Ingredienser
til 4 personer- 250 g pasta (kogt - bruger du rå pasta, skal du halvere mængden)
- 1 løg eller porre eller ca. dobbelt så mange forårsløg)
- evt. 1 tsk olie eller smør
- ca. 400 g grøntsager (jeg havde broccoli, blomkål og peberfrugt da jeg tømte køleskabet, så det var den kombination, jeg brugte, men du kan bruge lige præcis de grøntsager, du har)
- ca. 200 g hamburgerryg rester
- 8 æg
- 100 g creme fraiche eller fløde, mælk, hytteost, fromage frais, mornaysauce eller andet mælkeprodukt
- 1 1⁄4 tsk salt
- peber
- 75 g revet ost (f.eks. mozzarella, cheddar, parmesan eller skæreost)
Start med at gøre pasta og grøntsager klar
Har du ikke noget kogt pasta til rådighed, skal du starte med at koge det og lade det køle en lille smule af.
Hak løg, porre eller forårsløg fint. Bruger du løg eller porrer, skal de vendes med olie/smør og bages 10 minutter ved 200 grader, imens de øvrige ingredienser forberedes. Bruger du grove grøntsager, f.eks. gulerødder, skal de også skæres i små tern og forbages sammen med løg.
Forbered de øvrige grøntsager. Bruger du blomkål eller broccoli skal de skæres i små buketter. Øvrige grøntsager skal skæres i små tern.
Skær hamburgerryg rester ud og lav æggemassen
Skær hamburgerryggen i tern, og kom dem op i et ildfast fad sammen med grøntsagerne.
Pisk æg og creme fraiche eller andet mælkeprodukt sammen med salt, og krydr med peber. Jeg brugte creme fraiche i æggemassen, men du kan sagtens bruge en blanding af forskellige mælkeprodukter, hvis du gerne vil have tømt køleskabet for f.eks. både en rest mornaysauce og mælk.
Hæld æggemassen over ingredienserne i fadet, og vend det godt rundt. Drys med revet ost.
Bag gratinen i ovnen
Bag gratinen i 25-30 minutter ved 200 grader. Skru evt. op på 250 grader de sidste fem minutter, så osten får en flot gylden farve.
Du kan også bruge hamburgerryg resterne i denne lækre tøm køleskabet tærte.
Tip: Tilpas gratinen efter dine rester
Den specifikke mængde af både grøntsager og hamburgerryg kan sagtens varieres, så det passer bedre med de rester, du har.