Tomatsalat med balsamico
Det særlige ved denne tomatsalat er den klassiske balsamico, som både er sødere og tykkere i konsistensen end andre eddiker. Balsamico lagres i fade (ligesom vin), hvilket gør den ekstra aromatisk og giver den smagsmæssig dybde.
Ingredienser
til 4 personer- 400 g tomater (små - gerne i forskellige farver)
- 2 forårsløg
- 100 g sorte oliven
- 125 g mozzarella ost
- balsamico efter ønske
Skyl tomater og forårsløg. Skær tomaterne i mundrette stykker, og snit forårsløgene fint.
Hæld væsken fra olivenerne og mozzarellaen, og skær mozzarellaen i små tern.
Fordel tomater, forårsløg, oliven og mozzarella på tallerkener eller på et stort fad.
Slut af med at dryppe balsamico over tomatsalaten. Det kan desuden være en god ide at sætte balsamicoen på bordet sammen med salaten, hvis nogen vil have lidt ekstra.