Tomatsauce med friske tomater
En tomatsauce bør først og fremmest smage af tomat. Lav din tomatsauce med friske tomater i stedet for dem på dåse og oplev en fyldigere, mere intens tomatsmag. Krydret med basilikum og hvidløg bliver den kun endnu bedre.
Ingredienser
til 2 personer- 500 g tomater
- 25 blade frisk basilikum
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk olie
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
Kom tomaterne i en gryde med kogende vand og tag dem op efter 2 minutter. Træk skindet af.
Del løget i 4 kvarte og skær hvidløget midt over.
Kom løg og hvidløg på en pande sammen med olie og steg i 2 minutter.
Fjern evt. stilken fra tomaterne.
Kom alle ingredienserne på panden og lad dem koge let i 5 minutter.
Kom tomatsaucen i en blender og blend den helt fin. Saucen kan f.eks. serveres med spaghetti.