Hjemmelavet tortellini med skinke og ost
De her hjemmelavede tortellini med skinke og ost smager virkelig godt – og så er de sjove at lave. Jeg brugte en pastamaskine til at rulle pastadejen ud, men man kan også sagtens bruge en almindelig kagerulle.
Ingredienser
til 6 personer- 200 g hvedemel
- 150 g durummel
- 4 æg
Fyld
- 140 g skinke
- 125 g mozzarella ost
- 50 g revet parmesanost
- 200 g ricotta
Pastadej:
Bland de to typer mel, og ælt dem sammen med æggene, til du har en ensartet, elastisk dej. Dæk den med husholdningsfilm, og læg den på køl i en halv time.
Fyld:
Hak skinke og mozzarella i helt små stykker. Bland med parmesan og ricotta, og kom fyldet i en sprøjtepose.
Del dejen op i fire portioner, og lav én portion ad gangen. Pak resten af dejen ind i husholdningsfilmen igen, så den ikke tørrer ud.
Tag et stykke dej, og kør det på pastamaskinen, til det er relativt tyndt. Min pastamaskine tæller ned, og jeg kørte pastaen, til den havde tykkelse 3.
Tortellini skal formes således:
1. Skær pastaen ud i firkanter på ca. 4 x 4 cm.
2. Sprøjt fyld (svarende til et stort blåbær) i midten af hver firkant.
3. Saml to af hjørnerne, der er over for hinanden, så du får en trekant med fyld i midten.
4. Saml enderne af trekanten. Det kan du f.eks. gøre omkring din finger. Se evt. trin-for-trin-billedet.
Kog dine hjemmelavede tortellini i saltet vand i 3-4 minutter. Jeg serverede mine med tomatsauce til, men de smager også skønt med smør og salvie.