Toscansk pastaret med kylling og spinat
Dejlig toscansk pastaret med kylling og spinat i en forrygende flødesovs. Også nem at lave til mange.
Ingredienser
til 4 personer- ca. 500 g kyllingefilet
- salt
- peber
- 2 spsk olie
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 300 g pasta penne eller anden pasta
- 3 dl vand fra den kogte pasta
- 2 ds hakkede tomater
- 600 g frossen helbladet spinat
- 2 spsk tørret oregano (eller timian eller basilikum efter smag)
- 3 dl fløde
- 50 g revet parmesanost
Sådan laver du den toscanske pastaret
Krydr kyllingefileterne med salt og peber, og steg dem på en pande i halvdelen af olien.
Hak løg og hvidløg. Kog pastaen i en gryde med vand i ca. 7-8 minutter (de koges yderligere bagefter).
Tag de stegte kyllingefileter af panden, og lad dem hvile på en tallerken eller skærebræt.
Kom de hakkede løg og hvidløg samt resten af olien på panden. Steg ved middel varme, indtil løgene er blanke (de skal ikke brune).
Hæld pastavandet fra den kogte pasta i et decilitermål eller en skål. Hæld den angivne mængde pastavand tilbage i gryden med pastaen.
Kom hakket tomat, frossen spinat og oregano (eller timian eller basilikum) i gryden. Tilsæt de stegte løg. Lad pastaretten simre under låg, indtil spinaten er tøet op.
Rør fløde og dernæst revet parmesan i. Skær den stegte kylling i skiver, og kom dem i gryden. Varm retten godt igennem, og smag til med salt og peber.
Så er der serveret.
Se også:
Denne mega nemme one pot pasta med bacon, spinat og spidskål.
Lav en madplan med pastaretten og andre lækre opskrifter
Jeg har fundet nogle lækre retter, som er oplagte at kombinere med denne pastaret i en madplan.
Opskrifterne bruger nemlig nogle af de samme ingredienser, så man ikke skal købe for mange forskellige ting. Se opskrifterne her:
Sprød butterdejsstang med oksekød og fetaLækker lasagne med søde kartoflerIndbagt laks med spinat
Næringsindhold for italiensk pastaret med kylling, spinat og flødesovs
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 856 kcal | 3425 kcal |
Kulhydrat | 73 g | 290 g |
Protein | 47 g | 188 g |
Fedt | 44 g | 176 g |