Tunmousse med rejer og avocado
Grøn avocado, rød grapefrugt og lækre rejer, er det perfekte selskab til den cremede tunmousse, og giver en rigtig fin smagsbalance.
Ingredienser
til 6 personer- 2 ds tun i vand (à 140 gram – drænet vægt)
- 1 løg
- saften af 1 1⁄2 citron
- 2 1⁄2 dl creme fraiche
- 5 blade husblas
- 1 1⁄2 dl fløde
- salt
- peber
Pynt
- salat
- 2 avocadoer
- 200 g rejer
- 2 røde grapefrugter
Start med at lave tunmoussen
Pres vandet af tunen. Hak løget fint.
Bland tun, hakket løg, citronsaft og creme fraiche og blend det i blender eller røremaskine.
Udblød husblasen i koldt vand. Opløs herefter den udblødte husblas i lidt kogende vand.
Rør tunmassen i den opblødte husblas lidt ad gangen, så det ikke klumper.
Pisk fløden, og vend flødeskummet i tunmassen.
Smag til med salt og peber og eventuelt mere citron.
Fyld tunmoussen i en form foret med husholdningsfilm, da det så er nemt at få moussen ud af formen.
Stil formen i køleskabet i mindst 2 timer – det er en god idé at lave tunmoussen dagen før, den skal bruges.
Pynt med rejer og avocado inden servering
Når moussen skal bruges, vendes bunden i vejret på formen, og husholdningsfilmen pilles af.
Pynt med skåret salat, rejer, avocadoer og både eller stykker fra grapefrugten (uden skræl og hinder).
Servér med brød og eventuelt en rød dressing eller dilddressing som begge er perfekte til tunmousse.
Næringsindhold for selve tunmoussen
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 244 kcal | 1461 kcal |
Kulhydrat | 6 g | 33 g |
Protein | 13 g | 76 g |
Fedt | 19 g | 112 g |
Næringsindhold for hele opskriften inkl. rejer, avocado og grapefrugt
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 361 kcal | 2169 kcal |
Kulhydrat | 14 g | 82 g |
Protein | 19 g | 115 g |
Fedt | 25 g | 150 g |