Tunmousse uden husblas
Verdens bedste tunmousse uden husblas og smør. Den har den helt rigtige konsistens og holder formen, og så er den virkelig nem at lave.
Ingredienser
til- 3 ds tun i vand
- 300 g flødeost naturel
- 2 dl fløde
- 1 løg
- 3 spsk citronsaft
- salt
- peber
Forslag til pynt
- citron
- friske krydderurter (f.eks. dild, purløg eller persille)
Sådan laver du tunmousse uden husblas
Pisk fløden til flødeskum i en skål. Riv løget på et rivejern eller hak det meget fint.
Pres tunen fri for væde. Kom tunen i en anden skål og findel den med el-piskeren (kan også gøres i en food processor, men jeg synes det er nemmest at bruge el-piskeren).
Kom flødeost, revet løg og citronsaft i skålen med tun og pisk det sammen. Krydr med salt og peber.
Vend flødeskummen i tunblandingen og smag til med salt og peber.
Kom tunmoussen i en skål og sæt den i køleskabet i minimum 2 timer (den kan også sagtens laves dagen før den skal bruges). Den kan også portionsanrettes i glas.
Pynt f.eks. med citronbåde og friske krydderurter ved servering.
Jeg kan også anbefale at servere den her dressing til:God dressing til tunmousse
Fakta om opskriften
Måltid: Forret, frokost eller buffet
Oprindelse: Det danske køkken
Sværhedsgrad: Meget nem
Næringsindhold for tunmoussen
pr. 100 gram | pr. person | total | |
---|---|---|---|
Kalorier | 189 kcal | 322 kcal | 1934 kcal |
Kulhydrat | 3 g | 6 g | 33 g |
Protein | 9 g | 16 g | 95 g |
Fedt | 15 g | 26 g | 157 g |
Næringsberegningen tager udgangspunkt i at der bruges tun i vand.