Tzatziki med mynte
Vi er alle vilde med den traditionelle tzatziki. Dette er en velsmagende, klassisk tzatziki, blot med - som navnet antyder - et friskt pift af mynte, som gør den græske delikatesse endnu mere delikat. Servér til f.eks. grillet kød, bøffer, græsk salat eller moussaka.
Ingredienser
til 4 personer- 1 agurk
- 1 håndfuld mynte
- saft fra 1⁄2 citron
- 2 dl græsk yoghurt
- 2 fed hvidløg
- salt
- peber
Skyl agurken og flæk den på langs. Skrab kernerne ud med en ske - de skal ikke bruges. Riv agurken på et rivejern. Pres væden ud af den revne agurk med hænderne.
Hak mynten og bland det sammen med revet agurk. Pres citronsaft over. Rør græsk yoghurt i.
Hak eller pres hvidløg og rør det i tzatzikien. Smag til med salt og peber.
Myntetzatzikien kan spises med det samme, men den har også godt af at trække lidt i køleskabet inden servering.
- Publiceret d.
- 03.12.12.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Græsk mad ›
- Tzatziki