Avocado-tzatziki
Virkelig lækker (og sundere) avocado-tzatziki, der f.eks. kan spises som dip, dressing til salat eller som tilbehør til alt fra frikadeller og fisk til kylling, lam og andet kød.
Ingredienser
til 4 personer- 2 agurker
- 2 avocadoer
- saften fra 1 limefrugt
- 2 dl græsk yoghurt
- 2 fed hvidløg
- salt
- peber
Sådan laver du tzatziki med avocado
Skyl agurkerne og riv dem på den grove side af rivejernet. Pres væden fra med hænderne. Kom den revne, "drænede" agurk i en skål.
Skær avocadoerne over på langs. Fjern stenen og tag der grønne "frugtkød" ud med en ske. Mos avocadoerne med en gaffel og pres limesaften over.
Bland den moste avocado sammen med agurken i skålen. Pres hvidløget i og tilsæt græsk yoghurt.
Smag tzatzikien til med salt og peber, og servér straks.
Hvorfor er avocado-tzatzikien sundere?
Kaloriemæssigt er denne tzatziki ikke sundere end en almindelig, men en del af den græske yoghurt er her byttet ud med avocado, så man får lidt ekstra grønt.
Samtidig indeholder avocado sunde fedtsyrer og masser af fibre, som gør, at det mætter rigtig godt.
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 182 kcal | 728 kcal |
Kulhydrat | 11 g | 43 g |
Protein | 6 g | 22 g |
Fedt | 12 g | 48 g |
- Publiceret d.
- 16.08.17.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Græsk mad ›
- Tzatziki