Ungarsk gullaschsuppe med hakket oksekød
Virkelig god gullaschsuppe med hakket oksekød og masser af smag. Den er super nem og så slår den færdiglavet suppe med mange længder.
Ingredienser
til 4 personer- 4 løg
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk olie
- ca. 500 g hakket oksekød
- 4 kartofler (mellemstore)
- 3 gulerødder
- 2 tomater
- 3 peberfrugter
- 6 spsk paprika (mild)
- 1 l vand
- 2 oksebouillonterninger
- evt. 3 laurbærblade
- salt
- peber
- evt. creme fraiche til servering
Sådan laver du gullaschsuppe med hakket oksekød
- Pil løg og hvidløg. Hak løgene og skær hvidløgene i skiver.
- Hæld olien i en gryde og brun det hakkede oksekød deri ved høj varme.
- Tilsæt løg og hvidløg og skru ned på middel varme.
- Skræl kartofler og gulerødder, skær dem i mundrette stykker og kom dem i gryden.
- Skyl tomater og peberfrugter, og skær dem i grove tern. Kom dem i gryden sammen med paprika. Lad det stege et minuts tid - rør rundt undervejs.
- Tilsæt vand, bouillonterninger og evt. laurbærblade. Lad gullaschsuppen simre ved lav-middel varme i 10-20 minutter eller til kartofler og gulerødder er møre.
- Smag suppen til med salt og peber, og servér evt. med en klat creme fraiche.
Se også:
Gullasch i stegeso i ovnUngarsk paprikagryde med skært oksekød
Kan den fryses?
Ja, suppen kan sagtens fryses. Kartoflerne kan godt ændre sig lidt i strukturen, men den kan sagtens fryses.
Næringsindhold for gullaschsuppen
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 458 kcal | 1831 kcal |
Kulhydrat | 34 g | 136 g |
Protein | 32 g | 127 g |
Fedt | 20 g | 78 g |
*Næringsberegningen omfatter ikke creme fraiche.