Ungarsk gullashsuppe
En lækker og krydret ungarsk gullashsuppe, der er fyldt med mørt oksekød og forskellige slags grøntsager, der gør suppen dejlig fyldig og mættende. Brug en god hønse- eller oksefond for endnu kraftigere smag.
Ingredienser
til 4 personer- 300 g skært oksekød
- smør
- 1 tsk paprika
- salt
- peber
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 frisk chili
- 6 kartofler
- 1 rød peberfrugt
- 2 gulerødder
- 1 ds hakkede tomater
- 1 l fond eller vand
Skær kødet i mundrette stykker, og svits det i lidt smør og paprika i en stor gryde. Krydr med salt og peber. Hak løg og hvidløg fint, og kom det i gryden, når kødet er brunet.
Hak chilien fint, og kom den op til kødet.
Skræl kartoflerne, og skær dem ud i tern. Fjern kernehuset fra peberfrugten, og skær den ud i små tern. Skræl gulerødderne, og skær dem ud i tilsvarende små stykker. Kom grøntsagerne op i gryden til kødet, og svits det kort.
Hæld hakkede tomater op i gryden, og rør det hele godt sammen. Kom så fond eller vand ved, og lad det simre i ca. 1,5 time, eller til kødet er mørt.
Mos et par af kartoflerne, når suppen er færdig, for at jævne suppen lidt.
Servér den, som den er, eller med f.eks. friskbagt flute.
Tip: Suppen kan sagtens fryses ned, så lav evt. en stor portion, så du altid har en lækker suppe i fryseren.