Upside down banankage
Vildt lækker upside down banankage, hvor den svampede kage bages oven på en sød sukkermasse og hele bananer, der bliver til en flot top, når kagen vendes ud på et fad.
Ingredienser
til 1 formKaramel
- 140 g brun farin
- 50 g smør
- 3 bananer
Banankage
- 120 g smør
- 100 g marcipan
- 3 æg
- 140 g sukker
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 knsp salt
- 2 bananer
Karamel:
Smelt brun farin og smør i en gryde, til det er en ensartet masse. Smør en form på 23x23 cm, og hæld sukkermassen heri. Skær bananerne i aflange skiver, og placér dem i formen ovenpå karamellen.
Banankage:
Tænd ovnen på 180 grader. Smelt smør, og lad det køle af. Riv marcipan på et rivejern, og stil det til side.
Pisk æg og sukker til en luftig masse i en skål. Rør smeltet smør og marcipan i. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og salt, si det i skålen, og vend det forsigtigt i æggemassen.
Mos bananerne med en gaffel, og vend dem i dejen. Hæld dejen oven på sukkermassen og bananerne i formen, og bag kagen i ca. 25 minutter.
Lad kagen køle lidt af, og vend den så ud med bunden i vejret på et fad. Kagen er bedst, når den er lun, men den kan også spises afkølet.