Usaltede mandler
Se hvordan du rister usaltede mandler, så de bliver perfekt sprøde og får ekstra meget smag. Det er virkelig nemt.
Ingredienser
til 1 bradepande- 500 g mandler
Sådan rister du usaltede mandler i ovnen
Forvarm ovnen til 170 grader.
Fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 14-18 minutter (afhængig af hvor godt din ovn varmer). Kig til dem i løbet af de sidste 4 minutter, så de ikke får for meget. De skal være lysebrune indeni.
Skær (eller bid) et par mandler over for at se dem indeni. Husk at de er bløde når de kommer ud af ovnen, men de bliver sprøde når de er kølet af.
Lad dem køle helt af inden du kommer dem i en pose eller lufttæt beholder.
Fakta om opskriften
500 gram mandler passer til 1 bageplade.
Måltid: Snack eller mellemmåltid
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for mandlerne
Kalorier: 616 kcal
Kulhydrater: 9 gram
Fedt: 54 gram
Protein: 22 gram
Der kan være stor forskel på kulhydratindholdet i mandler, så hvis du f.eks. spiser efter keto eller low carb, så vælg nogle mandler med lavt kulhydratindhold.