Valnøddelagkage
Denne imponerende valnøddelagkage er lettere at lave, end den ser ud. Kombinationen af den cremede mousse, de svampede lagkagebunde og den søde kaffeglasur på toppen giver en luftig kage, og kaffen skaber også en god dyb kontrast til den søde valnøddemousse.
Ingredienser
til 1 stkFyld
- 200 g valnødder
- 100 g sukker
- 1⁄2 dl kaffe (drikkeklar) (gerne stærk)
- 5 blade husblas
- 5 dl piskefløde
Derudover
- 3 lagkagebunde (købte eller hjemmelavede)
- 1 1⁄2 dl kaffe (drikkeklar) (stærk)
- evt. lidt rom
Pynt
- 150 g flormelis
- kaffe (drikkeklar)
- 2 dl piskefløde
- 16 valnødder
- evt. 1⁄2 dl kaffe (drikkeklar)
- evt. 100 g sukker
Fyld:
Hak valnødderne groft, og kom dem op i en gryde sammen med sukker og kaffe. Skru op på middelvarme, og lad det simre i 10 minutter. Sigt det herefter, så valnødderne kan køle af for sig selv. Kom væsken tilbage i gryden, og lade det køle lidt af.
Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum 5 minutter. Vrid husblassen for vand, og kom den i gryden, når væsken deri er kølet en smule af. Rør, til husblassen er opløst.
Pisk fløden til en let flødeskum, og vend lidt af flødeskummen i gryden. Kom grydens indhold op til resten af flødeskummen, og vend det forsigtigt sammen. Vend til sidst de afkølede valnødder i.
Samling af kagen:
For en springform på 26 cm med konditorplast eller et plastikchartek, der er klippet ud, så det passer i formen (se evt. billederne ovenfor), og kom den første lagkagebund i formen. Du kan med fordel bage dine egne bunde ved hjælp af f.eks. denne opskrift.
Bland evt. kaffen med lidt rom, og stænk den på bunden – f.eks. med en pensel. Kom derefter halvdelen af fyldet i. Kom endnu en lagkagebund i formen, stænk den med kaffen, og kom så resten af fyldet i. Slut af med den sidste lagkagebund, og stil så kagen på køl.
Pynt:
Bland flormelis og kaffe til en glasur, og fordel den på toppen af kagen. Pisk fløden til flødeskum, og kom den i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt flødeskum på kagen, og pynt til sidst med hele valnødder.
Tip:
Hvis du har lyst, kan du kandisere de hele valnødder. Det gør du ved at komme kaffe, sukker og de hele valnødder i en gryde, skrue op for middelvarme og lade det simre i 10 minutter. Tag valnødderne op, og lad dem køle af på et stykke bagepapir.
Prøv også:
Denne lækre rutebilslagkage, der altid er et sikkert hit.
Skal kaffen være drikkeklar?
Ja, det skal være færdiglavet, drikkeklar kaffe, der bruges. Sørg for at lave den god stærk, så den giver masser af smag til mokkacremen.
Kan kagen laves i forvejen?
Man kan med fordel lave lagkagen en dag i forvejen, da moussen så kan nå at sætte sig. Vent dog gerne med at pynte den til servering, så flødeskummen på toppen ser så frisk ud som muligt. Du kan dog også fint forberede de kandiserede valnødder på forhånd.
Næringsindhold for valnøddelagkagen
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 351 kcal | 552 kcal | 6621 kcal |
Kulhydrat | 30 g | 47 g | 559 g |
Protein | 4 g | 6 g | 78 g |
Fedt | 24 g | 38 g | 451 g |
Næringsberegningen pr. person tager udgangspunkt i at valnøddelagkagen rækker til 12 personer, men det afhænger naturligvis af hvor store stykker man skærer.
Beregningen er inklusiv de kandiserede valnødder på toppen.