Vandbakkelser med fyld
Vandbakkelser egner sig til alle mulige andledninger, da de laves af en dej uden sukker, som således kan bruges både til mad eller dessert alt efter, hvilket fyld der kommes i. I nogle områder bruges de til fastelavn, i andre har de sågar erstattet den traditionelle kagemand til børnefødselsdage.
Denne dessertvariant kan du servere lige når du vil. Det dekorative, lyserøde fyld er meget nemt at lave og har en sød, frisk bærsmag.
Ingredienser
til 16 stkDej
- 150 g smør
- 3 dl vand
- 6 æg (små)
- 150 g mel
Fyld
- 100 g blandede bær
- 2 spsk sukker
- 2 dl piskefløde
Smelt smør i en gryde. Tilsæt vandet og rør. Lidt efter lidt tilsættes melet og gryden fjernes fra varmen. Rør i 5 minutter.
Kom æg i et af gangen. Smør muffinsformene med lidt smør/olie og fordel dejen deri. Bag i ovnen i 20 minutter ved 220 grader (ovnen må ikke åbnes i de 20 minutter).
Mens vandbakkelserne bages kommes bær i en gryde og der tilsættes sukker. Lad det simre ved svag varme. Efter 5 minutter blendes det. Lad det køle af.
Pisk fløden til flødeskum og bland med bærblandingen. Ved servering skæres vandbakkelserne over og fyldet kommes i.