Vaniljesirup
Så nemt er det at lave sin egen lækre vaniljesirup, og opskriften kræver kun 3 ingredienser.
Ingredienser
til 1 glas- 2 vaniljestænger
- 2 dl vand
- 2 dl rørsukker eller alm. sukker
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. "Mos" vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret - det hjælper til at adskille kornene, så de ikke klumper sammen.
Kom vand, sukker, vaniljekorn og -stænger i en gryde og bring det i kog. Lad siruppen simre ved svag varme i 10-15 minutter. Jo længere tid den simrer, desto tykkere bliver den. Bemærk at vaniljesiruppen bliver endnu tykkere, når den er kølet af.
Pas på at den ikke bliver for tyk. Hvis den koger for længe, vil den krystallisere når den køler af, men så kan man bare varme den op igen, og tilsætte mere vand.
Fjern vaniljestængerne fra den siruppen, og hæld den på skoldede glas. Så kan den holde sig længe i køleskabet.
Server f.eks. til skyr med bær, havregrød eller på is til dessert.