Varm spidskålssalat
Lad den sunde spidskål gøre sit indtog i (også) dit køkken. I en varm spidskålssalat bliver kålen lidt mindre bastant at indtage - uden at miste biddet. Den tilføjes en god smag af chili og suppleres af søde æblestykker.
Ingredienser
til 4 personer- 1 håndfuld sesamfrø
- 1 spidskål (lille)
- 1⁄2 squash
- 1⁄3 grøn chili (eller mere hvis du vil have det stærkere)
- 3 spsk rapsolie
- 1 tsk salt
- 1 knsp peber
- 2 æbler
- 1 håndfuld rosiner (stor)
Rist sesamfrøene på en pande til de er gyldne.
Rens grøntsagerne. Snit spidskål og skær squashen i lange tynde strimler. Hak chilien helt fint (husk at fjerne kernerne først).
Kom olie på panden og tilsæt chili og squash. Efter 1-2 minutter tilsættes spidskål og der krydres med salt og peber. Det skal kun steges et øjeblik, så spidskålssalaten stadig har bid.
Vask æblerne og skær dem i små tern. Kom spidskålsblandingen på et fad og drys med æbler, rosiner og sesamfrø.
Salaten er meget anvendelig til f.eks. karryretter og asiatisk mad i det hele taget.