Veganske pandekager
Super lækre veganske pandekager der er lige så lette at lave som normale pandekager. Gode til både morgenmad, eftermiddagsmad eller dessert.
Ingredienser
til 5 stkPandekager
- 100 g hvedemel
- 100 g speltmel (groft)
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- 350 ml sojamælk (eller anden plantebaseret mælk)
- kokosolie eller anden plantebaseret olie/margarine
Forslag til tilbehør
- 1 ds kokosmælk (light kan ikke bruges, da det ikke vil skille som fuldfed kokosmælk)
- 50 g hasselnødder
Brombærkompot
- 250 g brombær
- 1 spsk rørsukker
- 25 ml vand
Pandekagerne
Bland mel, bagepulver og kanel sammen. Bland derefter sojamælken i lidt efter lidt mens du pisker med et piskeris. Pisk indtil dejen er jævn og uden klumper.
Steg pandekagerne i olien/fedtstoffet ved middel til høj varme i ca. 3-4 minutter på hver side til de er let gyldne.
Tilbehør til veganske pandekager
Jeg serverede de veganske pandekager med kokoscreme, ristede hasselnødder og brombærkompot, men du kan spise dem med lige det tilbehør du ønsker.
Kokoscreme
Stil en dåse kokosmælk i køleskabet natten over (eller et par timer i fryseren samme dag). Vend dåsen på hovedet når du åbner den. Kokosvandet og kokoscremen skulle nu gerne være skilt. Hæld vandet fra og skrab cremen ud. Pisk med en el-pisker til cremen er jævn og luftig. Stil til side i køleskabet indtil du serverer pandekagerne.
Hasselnødder
Hak nødderne, læg dem i et tyndt lag i et fad og rist i ovnen ved 200 grader i ca. 5 minutter til de er lysebrune. Stil til side.
Brombærkompot
Put bær, sukker og vand i en lille gryde og kog ved middel varme i 10 minutter, rør jævnligt, indtil bærrene er kogt ud og væsken er svundet ind. Stil til side.
Servér pandekagerne med tilbehøret. Velbekomme!
Se også:
Vegansk banankage