Vegansk gulerodskage
En vegansk kage betyder at der ikke indeholder nogen former for produkter fra dyr og man kan derfor nyde et lækkert stykke kage med god samvittighed over for dyr og miljø.
Ingredienser
til 1 bradepande- 4 dl mel
- 1 dl havregryn
- 200 g mørk muscovadosukker eller brun farin
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk salt
- 4 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 150 g hasselnødder
- 1 dl sojamælk
- 1⁄2 dl olie
- 5 gulerødder
- 3 spsk æblemos
- 1 dl appelsinjuice
Citronglasur
- flormelis
- saft og revet skal fra 1 økologisk citron
- vand
Sådan bager du den veganske gulerodskage
Hak hasselnødderne groft og bland sammen med resten af de tørre ingredienser i en skål.
Skræl og riv gulerødderne og kom dem i en anden skål sammen med resten af ingredienserne. Bland godt.
Den tørre blanding hældes ned i skålen og der røres godt rundt.
Hæld blandingen i en smurt springform eller bradepande alt efter om der ønskes en høj eller flad kage. Formene kan smøres med rapsolie eller plantemargarine.
Bag kagen i ovnen ved 180°C i 30 minutter (bradepande) eller 45 minutter (springform).
Glasur
Når kagen er afkølet laves en glasur af flormelis og citron.
Pres saften fra en hel citron ned i en skål og riv skallen. Tilsæt flormelis indtil det bliver til en tyk masse.
Hæld nu vand og flormelis i indtil der er nok blanding til at dække kagen.