Vegetar blinis med aubergine
Skønne hjemmelavede blinis der er toppet med den dejligste vegetar-venlige creme bestående af bagt aubergine, creme fraiche, persille og hvidløg. Blinisene kan serveres som forret eller som en del af en buffet.
Ingredienser
til 70 stkBlinis
- 3 dl mælk
- 10 g gær
- 1⁄2 tsk salt
- 50 g smør
- 3 spsk creme fraiche 18 %
- 2 æg
- 200 g hvedemel
- fedtstof til stegning
Auberginefyld
- 4 auberginer
- 1⁄2 dl olie
- 1 tsk salt
- 4 fed hvidløg
- 2 håndfulde persille
- 150 g creme fraiche 18 %
Blinis:
Lun mælken i en gryde eller mikrobølgeovn, til den er lillefingervarm. Opløs gær og salt i mælken. Smelt smørret, og lad det køle lidt af. Rør den smeltede smør og creme fraiche i mælken. Del æggene i blommer og hvider, og rør æggeblommerne i mælkeblandingen. Stil æggehviderne til side.
Sigt hvedemelet i væsken, og vend det forsigtigt i. Lad dejen hvile 1 time.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen. Lad den hvile i yderligere 1 time.
Steg de små pandekager på en pande med fedtstof, til de er gyldne.
Auberginefyld:
Halvér auberginerne, og rids dem på kryds og tværs med en kniv. Bland olie med salt, presset hvidløg og halvdelen af persillen. Pensl auberginerne med olieblandingen, og læg dem sammen som en sandwich.
Pak auberginerne ind i stanniol, og bag dem i ca. 1 time ved 180 grader, til de er helt møre. Skrab auberginekødet ud, og hak det fint eller riv det fra hinanden med to gafler – lidt ligesom pulled pork. Lad det køle lidt af.
Bland auberginekødet med resten af persillen og creme fraichen. Smag evt. til med ekstra salt og hvidløg. Fordel fyldet på pandekagerne, og servér dem lune eller kolde.