Lækker vegetarisk forret
Det ser imponerende ud, men det er faktisk virkelig nemt. Den her vegetariske forret er fyldt med sprøde grøntsager, friske krydderurter og en lækker avocadocreme. Serveringen gør den appetitlig for øjnene, så den kan f.eks. bruges til nytår, eller hvis du skal have gæster.
Ingredienser
til 8 personerAvocadocreme
- 2 avocadoer
- 1⁄2 dl creme fraiche 18 %
- 1⁄2 citron
- 1⁄2 bdt frisk dild
- salt
- peber
Lynsyltede bolsjebeder
- 8 bolsjebeder (eller rødbeder)
- 5 dl vand
- 60 g sukker
- 2 spsk hvidvinseddike
Derudover
- 8 radiser
- frisk timian
- frisk dild
- balsamicocreme (hjemmelavet eller f.eks. fra Monini eller TapaZ, der kalder det Balsamico Glaze)
- olivenolie
- havsalt (f.eks. Maldon salt)
Avocadocreme:
Fjern skal og sten fra avocadoen, og kom avocadokødet op i en blender (du kan også bruge en minihakker eller en stavblender). Tilsæt creme fraiche og saften fra citronen, og blend massen, til den er helt glat og ensartet.
Fjern de groveste stænger fra dilden, og hak dildspidserne. Kom dem i avocadocremen, og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt ekstra citronsaft, hvis det er nødvendigt.
Kom avocadocremen i en sprøjtepose, og læg den på køl, til du er klar til at servere.
Lynsyltede bolsjebeder:
Skræl bolsjebederne, og skær dem i tynde skiver (1-2 mm). Hvis nogle af skiverne går i stykker (det gjorde mine), kan de altid bruges i en salat.
Kom vand, sukker og hvidvinseddike i en gryde, og bring det i kog. Del de skiveskårne bolsjebeder i mindre portioner, og lad hver portion koge med i 2-3 minutter. Skyl dem straks efter med koldt vand, og tør dem med et rent viskestykke.
Servering:
Skær radiserne i helt tynde skiver, så de er klar til brug. Gør ligeledes timian og dildskud klar.
Sprøjt 12 små dutter af avocadocreme på hver tallerken. De må gerne være forskellige i størrelsen. Arranger bolsjebederne, så de hviler op ad avocadocremen, og gør det samme med radiserne.
Sæt dråber af balsamicocreme rundt omkring på tallerkenen, og pynt derefter med dild og timian. Slut af med at dryppe lidt olivenolie ud over retten, og drys med havsalt.
Tip:
Kan du ikke finde bolsjebeder, kan man sagtens bruge rødbeder i stedet for.