Vegetar quesadillas med ost og bønner
Lækre vegetar quesadillas med ost og bønner, der ikke er til at holde fingrene fra. Navnet quesadillas er en sammentrækning af ordet queso, der betyder ost og ordet tortilla, som er den pandekage, fyldet ligger imellem. Det er altså en ostetortilla eller en slags mexicansk toast. Mums!
Ingredienser
til 6 personer- 1 kg tomater
- 2 røde peberfrugter
- lidt olie
- 200 g majs
- 2 ds kidneybønner
- lidt chiliflager
- hvidløgspulver
- salt
- peber
- 12 tortillapandekager
- 400 g cheddarost (mild)
Skyl tomaterne, og skær dem i kvarte. Skyl peberfrugten, fjern kernehuset, og skær den ud i små stykker.
Varm en gryde op med lidt olie, og kom tomaterne og den røde peber i gryden. Lad grøntsagerne simre i en halv times tid, og kom så majs og bønner i gryden. Giv fyldet et opkog, og smag til med chiliflager, hvidløgspulver, salt og peber.
Riv osten, og fordel halvdelen af osten på halvdelen af pandekagerne. Fordel fyldet på pandekagerne med ost, og drys så resten af osten oven på fyldet. Læg en tortillapandekage oven på fyldet som låg.
Steg hver quesadilla på en tør pande, og vend dem, når osten er smeltet, og pandekagerne er gyldne – vend dem ved at lægge en tallerken eller et skærebræt henover panden, og vend den så på hovedet. Slide herefter pandekagen tilbage på panden med den anden side nedad.
Lad de færdigstegte quesadillas køle af, så osten størkner, og skær så hver pandekage ud i 6-8 trekanter. Servér evt. med en lækker dip.
Tip:
Hvis vejret er til det, kan de også grilles.