Verdens bedste brownie (bedre end bagerens)
Super nem opskrift på verdens bedste brownie med både kakao og chokolade i dejen, og det giver den helt perfekte smag og konsistens.
Ingredienser
til 1 bradepande- 150 g smør
- 3 æg
- 400 g sukker
- 150 g hvedemel
- 6 spsk kakaopulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 1⁄2 tsk salt
- 250 g mørk chokolade (70%) (jeg bruger mørk chokolade, men du kan også bruge lys eller hvid chokolade)
Sådan bager du verdens bedste brownies
- Forvarm ovnen til 175 grader (alm. ovn).
- Smelt smørret og lad det køle lidt af.
- Rør æg og sukker sammen i en skål (det skal ikke piskes).
- Tilsæt hvedemel, kakaopulver, vaniljesukker og salt.
- Tilsæt det smeltede smør, og rør rundt indtil dejen har en jævn og ensartet konsistens.
- Hak chokoladen groft og bland den i dejen.
- Kom bagepapir i en bradepande på ca. 30x20 cm, og fordel dejen i bradepanden.
- Bag brownien i ca. 25-30 minutter. Pas på den ikke får for meget. Den må gerne være lidt blød i midten, lige når den kommer ud af ovnen - den skal nok sætte sig.
- Når kagen er kølet af og har sat sig, er den klar til servering, men den bliver endnu bedre hvis den trækker i køleskabet et par timer eller natten over.
Kan den bages i forvejen?
Ja, den bliver faktisk endnu bedre af en dag eller to i køleskabet. Så bliver konsistensen helt perfekt.
Kan den bages i en stor bradepande?
Ja, så skal du bare fordoble mængderne i ingredienslisten (fordi jeg brugte en lille bradepande).
Hvis du klikker på den lille pil ud for "bradepande" i toppen af ingredienslisten, kan du vælge 2 bradepander. Så omregnes mængderne automatisk så de passer til 2 små bradepander eller én stor.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert
Oprindelse: Det amerikanske køkken
Hvor mange personer er der til: Det afhænger naturligvis af hvor kagesulten man er og hvor store stykker man skærer, men ca. 10-12 personer.
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for verdens bedste brownie
pr. stykke | hele kagen | |
---|---|---|
Kalorier | 427 kcal | 5118 kcal |
Kulhydrat | 51 g | 606 g |
Protein | 6 g | 66 g |
Fedt | 22 g | 260 g |
Næringsindholdet pr. stykke tager udgangspunkt i, at kagen skæres i 12 stykker.