Verdens bedste pandekager
Det her er intet mindre end verdens bedste pandekager. De smager nemlig helt utroligt godt og får lækre sprøde kanter.
Hvorfor er det verdens bedste opskrift på pandekager?
Jeg har testet og testet, og den her opskrift er blevet min klare favorit, når der skal laves pandekager. De er nemlig verdens bedste fordi:
- De får lækre sprøde kanter.
- De smager tilpas sødt med et dejligt strejf af vanilje og smør.
- De bliver super tynde.
Og lad os så komme i gang med at bage pandekager 😀
Ingredienser
til 10 stk- 3 æg
- 125 g mel
- 1⁄2 vaniljestang (eller vaniljesukker hvis det skal være lidt nemmere)
- 50 g sukker
- 1 knsp salt
- 3⁄4 dl hvidtøl eller mere mælk (pandekagerne bliver mere sprøde med hvidtøl)
- 2 1⁄4 dl mælk
- smør og olie til stegning (smørret giver en god smag, og olien giver sprødhed)
Servér f.eks. med:
- sirup eller sukker eller vaniljeis
Sådan laver du verdens bedste pandekager
- Slå æggene ud i en skål, og pisk mel i.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Skil dem ad med lidt af sukkeret.
- Tilsæt vanilje, sukker, salt og hvidtøl til dejen, og pisk godt, til der ikke er klumper i dejen.
- Pisk mælken i, og lad pandekagedejen hvile på køl i 20 minutter.
- Varm en pande op ved middelhøj varme, og steg pandekagerne i en blanding af smør og olie (smørret giver en lækker smag til pandekagerne, og olien gør dem ekstra sprøde).
- Hæld dej på, så panden bliver dækket af et tyndt lag dej. Ryst gerne panden lidt, imens du vipper den for at fordele dejen så godt som muligt.
- Lad pandekagen brune lidt rundt i kanten, inden du vender den og steger den gylden på den anden side. Fortsæt med resten af dejen.
- Servér f.eks. med sukker, sirup eller vaniljeis
Se også:
Sunde pandekager uden mel og sukkerEkstra sprøde pandekager
Ofte stillede spørgsmål
Få svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål til opskriften herunder:
Hvorfor skal en pandekagedej hvile?
Hviletiden gør, at dejen sætter sig og hænger bedre sammen under stegningen. Det gør det muligt at få helt tynde pandekager.
Kan man lade dejen stå natten over?
Ja, dejen kan sagtens holde sig på køl natten over.
Kan man fryse dem ned?
Ja, du kan sagtens pakke pandekagerne godt ind og fryse dem ned. Efter optøning bliver de bedst, hvis de genopvarmes på en brødrister eller i ovnen.
Hvor lang tid kan pandekager holde sig i køleskabet?
Pandekagerne kan holde sig i 2-3 dage på køl.
Hvilken pande er bedst at bruge?
Det er naturligvis nemmest at stege pandekagerne på en pandekagepande, da den har lave kanter, som gør det nemmere at komme til at vende pandekagerne. Du kan dog også sagtens bruge en almindelig stegepande.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Tid til at lave dejen: 5 min.
Hviletid: 20 min.
Stegetid: 15 min.
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for dessert pandekagerne
pr. pandekage | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 140 kcal | 1401 kcal |
Kulhydrat | 16 g | 158 g |
Protein | 4 g | 43 g |
Fedt | 6 g | 64 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på pandekager - ikke sirup eller andet tilbehør.