Verdens bedste rødbedesalat
Fantastisk rødbedesalat med verdens bedste kombination af bagte rødbeder, frisk æble, knasende mandler og et lækkert drys cremet feta til slut.
Mine bedste rødbedesalater
Selvom jeg har døbt denne opskrift verdens bedste rødbedesalat, så findes de jo i mange afskyninger, så jeg vil også lige tippe dig om de her opskrifter, der er blandt mine favoritter:
Bedste rødbedesalat med appelsinBedste råkostsalat med revet rødbedeBedste rødbedesalat med creme fraiche
Og lad os så komme igang med salaten 😀
Ingredienser
til 3 personer- 450 g rødbeder
- 1 1⁄2 spsk olie
- 1⁄2 tsk salt
- peber
- 50 g mandler
- 1 hjertesalat (du kan også bruge grønkål eller rucola - se hvor meget her)
- 1 æble (lille)
- evt. 1⁄4 bdt persille eller purløg
- 75 g feta
Sådan laver du verdens bedste rødbedesalat
- Skræl rødbederne, og skær dem i mundrette tern.
- Vend rødbedeternene med olie, salt og peber, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag rødbederne ved 200 grader varmluft i 30 minutter, til de er møre.
- Kom mandlerne i et lille ildfast fad, og bag dem med i 10 minutter, til de har fået lidt farve.
- Skyl hjertesalaten grundigt, og riv eller skær det i mindre stykker.
- Skyl æblet, og skær det i helt tynde skiver.
- Hak persille (eller purløg) fint, og hak dernæst de bagte mandler groft.
- Anret salaten med hjertesalaten i bunden og de bagte rødbeder ovenpå. Fordel æble på salaten, drys med persille (eller purløg) og mandler, og smuldr til sidst fetaen over. Så er der serveret!
Verdens bedste rødbedesalat er naturligvis rigtig lækker at spise, som den er, men jeg kan også anbefale at lave denne salatdressing til (især sennepsdressingen passer rigtig godt til den her salat).
Hvis du vil bruge grønkål eller rucola i stedet for hjertesalat
Hvis du vil bruge rucola eller grønkål i stedet for den grønne hjertesalat, skal du beregne ca. 100 gram til 3 personer.
Skal det være ekstra luksus?
I opskriften laves de bagte rødbeder helt simpelt, men skal det være ekstra luksus, kan du tilberede rødbederne efter denne opskrift på bagte rødbeder med balsamico.
Hvordan får man rødbede af fingrene?
Jeg foretrækker at tage et par plastikhandsker på, når jeg håndterer rødbeder, for at undgå misfarvning af hænderne. Har du ikke handsker, kan du gnide hænderne med citronsaft for at få den rødlilla farve af hænderne.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Næringsindhold for rødbedesalaten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 328 kcal | 985 kcal |
Kulhydrat | 21 g | 64 g |
Protein | 10 g | 31 g |
Fedt | 21 g | 63 g |
Hvis du vil spare på kalorierne kan du evt. undlade mandler og/eller feta. Hvis du udelader begge dele, sparer du ca. halvdelen af kalorierne.